LCHF à la Holger-Jensen

LCHF à la Holger-Jensen

LCHF-oppskrifter


Hjemmelaget Roastbeef

kjøttPosted by Viggo Holger-Jensen 27 Feb, 2011 18:54:55

Jeg har i lengre tid irritert meg over at Roastbeef så godt som kun er å få kjøpt til kr 395,- pr kilo i små 100 grams påleggpakker. Det står at det er flatbiff, og flatbiff skal ikke koste mer enn 149,-. Så da stakk jeg til innvandrerslakter i Torggata og kjøpte oksekjøtt, tror han kalte det plomme av okse eller liknende, det skulle være bedre enn flatbiff til Roastbeef, til 110 kr kiloen. Dro hjem og gned kjøttet inn med salt og pepper og stekte på sterk varme på alle sider slik at det fikk en stekeskorpe. Stekte det så på 125 grader i ovn til kjernetemperaturen var nådd 60 grader. Pakket det inn i folie og lot det stå til det var kaldt hvorpå det kom urørt i kjøleskap til dagen etter. Dagen etter skar jeg det opp i tynne skiver og hadde litt av den første porsjonen til middag.


Hjemmelaget roastbeef (110 kr pr kg i stedet for 395,- for den ferdiglagde i butikken..) Saus av rørosrømme, hellmans og en halv tube pepperrot. Salat med staver av fersk ingefær og godt med kaldpresset olivenolje.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.